Gewoon weten waar je staat! De Keyah Health Check vertelt je alles over jouw:
De Keyah Health Check Basis zit standaard bij de intake in, de Keyah Health Check Plus kun je extra aanvragen bij je intake.
Ook is het mogelijk om een aparte afspraak te maken waarin je uitsluitend de Keyah Health Check Basis of Plus doet inclusief een korte bespreking van de resultaten.
Heb je de behoefte of is het nodig/wenselijk om uitgebreider te worden getest, dan kan dat uiteraard ook. Keyah Health Support werkt samen met meerdere externe laboratoria.
GEWICHT & BMI
Een gewicht dat bij je past is onzettend belangrijk voor je gezondheid. Overgewicht is een groot probleem binnen onze samenleving. In 2020 had maar liefst 50% van de Nederlandse volwassenen te maken met matig of ernstig overgewicht. In totaal heeft 13,9% van de Nederlanders van 18 jaar of ouder te maken met obesitas, blijkt uit onderzoek van het Ministerie van Volksgezondheid. Obesitas gaat gepaard met chronische ziektes als hart- en vaataandoeningen, diabetes type 2 en sommige vormen van kanker.
SPIERMASSA
Je spiermassa betreft het gewicht van de spieren in je lichaam in kilo's of ponden. Een gezonde spiermassa komt je algehele gezondheid ten goede. Het helpt je op gewicht te blijven en het versterkt je gewrichten en core. Vanaf je 30e neemt je spiermassa af en verlies je kracht. Maar ook ziekte kan je spiermassa laten slinken.
CHOLESTEROL
Cholesterol is niet per definitie slecht, want je lichaam gebruikt het als bouwsteen van cellen en hormonen en voor de aanmaak van gal. Er zijn echter verschillende soorten cholesterol en de hoogte en de verhoudingen van deze soorten bepalen of je een gezond cholesterolgehalte hebt. Heb je bijvoorbeeld een te hoog LDL-cholesterol, dan heb je meer kans op vernauwingen in je slagaders.
VETPERCENTAGE
Als je vetpercentage te laag is, heb je minder weerstand tegen ziekten en minder energie. Hiermee is de kans op gezondheidsproblemen groter. Als je vetpercentage te hoog is, heb je ook meer kans op gezondheidsproblemen, zoals bijvoorbeeld diabetes en hart- en vaatziekten. Daarom is het belangrijk om je lichaamsvet-percentage te meten, en dit binnen de gezonde marges te houden.
BLOEDDRUK
Van een hoge bloeddruk merk je vaak niets. Daarom is het zo belangrijk om je bloeddruk met regelmaat te meten. Vanaf je 40ste neemt de kans op een hoge bloeddruk toe. Een langdurige hoge bloeddruk is niet goed voor je bloedvaten en je hart. Je hebt dan een hogere kans op een hartinfarct of beroerte.
VITAMINE D
Eén op de drie Nederlanders heeft een vitamine D tekort. Een gezonde vitamine D waarde is belangrijk voor het immuunsysteem, de opname van calcium uit voeding en een goede werking van je spieren. Daarnaast blijkt uit meerdere onderzoeken dat er een verband is tussen een vitamine D tekort en je humeur. Een tekort aan vitamine D verlaagt namelijk het serotoninegehalte in je hersenen.
VISCERAAL VET
Visceraal vet is vet dat in je buik zit. Het zit rondom belangrijke organen als de lever, alvleesklier en nieren en het zorgt ervoor dat de organen elkaar niet raken. Je hebt het dus nodig, want het beschermt je organen. Maar een hoog gehalte aan visceraal vet kan voor ernstige gezondheidsproblemen zorgen. Ten opzichte van 'normaal' vet is visceraal vet dieper opgeslagen in de huid. Een teveel aan visceraal vet kan tot ontstekingen en hoge bloeddruk leiden, waardoor de kans op gezondheidsproblemen toeneemt. Daarnaast heeft visceraal vet een negatief effect heeft op adiponectine, het 'vethormoon'. Adiponectine reguleert lichaamsvet. Visceraal vet werkt adiponectine tegen, waardoor je meer vet produceert dan nodig is. Een hoog niveau aan visceraal vet is ook van invloed op je gevoeligheid voor insuline. Dit betekent dat het kan leiden tot diabetes type 2.
SATURATIE & ARTERY CONDITION
Het zuurstofgehalte in het bloed wordt saturatie genoemd. Saturatie wordt met een percentage aangegeven, omdat het meet hoeveel procent van het hemoglobine zich in de rode bloedcellen heeft gebonden.
Daarnaast wordt een indicatie verkregen van de conditie van de slagaders. De conditie van de slagaders geeft het potentiële risico van arteriosclerose, perifere circulatiestoornis en hart- en vaatziekten aan.
HB EN HTC
Hemoglobine (Hb) is een eiwit in het bloed dat verantwoordelijk is voor het transport van O2 (zuurstof) en CO2 (koolstofdioxide) door het bloed. Is je hemoglobinewaarde ofwel Hb te laag, dan heb je bloedarmoede. De hematocrietwaarde (HTC) geeft de verhouding tussen het aantal rode bloedcellen (erytrocyten) en het totale bloedvolume aan. Een te hoog of te laag HTC kan gezondheidsrisico's met zich meebrengen. Zo kan een zeer lage hematocrietwaarde in het bloed wijzen op bloedarmoede. Bij een zeer hoog hematocriet kan het bloed dikker worden, waardoor je een verhoogde kans hebt op hart- en vaatziekten.
| Copyright © Keyah Health Support |
> Orthomoleculaire geneeskunde, wat is het?
> Wanneer bezoek je een orthomoleculair therapeut
> Behandelwijze orthomoleculair therapeut
> Keyah: 'In goede gezondheid'
> Keyah Health Support is aangesloten bij
- Orthomoleculaire geneeskunde, wat is het?
> Eigen risico en vergoedingen
> Tarieven